CEREC kronen en bruggen

Als een tand of kies vaak gevuld is of als er na het afbreken van een kies te weinig houvast is om deze opnieuw te vullen, dan kan er een kroon gemaakt worden. Een kroon zorgt er dan voor dat je tand of kies behouden blijft. Je kan ook een kroon laten maken als je je gebit er mooier uit wil laten zien als je je bijvoorbeeld stoort aan verkleuring of misvorming van een tand.

Als je 1 of meerdere kiezen mist kan een brug helpen om beter te kauwen. Ook voorkomt een brug dat de tanden of kiezen naast de lege ruimte scheef gaan staan of dat de tegenoverliggende kiezen uitgroeien. Maar vaker nog wordt er voor een brug gekozen als de lege ruimte stoort of als je het er niet zo mooi uit vindt zien.

Bij Tandartsenpraktijk BoLo in Amsterdam west krijgt u standaard uw kroon of 3-delige brug in één behandeling. Dat scheelt u een extra afspraak bij de tandarts. We hoeven u ook maar één keer te verdoven. Tevens loopt u niet het risico dat er een noodkroon vroegtijdig loskomt.

Werk van tandarts M. B. Aldeiri

Hoe werkt het?

  1. De tandarts slijpt de tand of kies om ruimte te maken voor de kroon. Dit gebeurt onder verdoving zodat de behandeling pijnloos is.
  2. Er wordt een digitale scan gemaakt en vastgelegd hoe u dichtbijt en wordt de kleur bepaalt
  3. Met de CAD/CAM (CEREC) wordt de kroon/brug ontworpen en gemaakt
  4. Nadat de kroon/brug is gemaakt, plaatst de tandarts deze direct

Neem contact met ons op