Invisalign Amsterdam

Tandartsen Praktijk BoLo in Amsterdam West is gespecialiseerd in behandelingen met de Invisalign beugel. De onzichtbare beugel is niet alleen geschikt voor jongeren, maar is ook een uitkomst voor volwassenen die graag een recht gebit willen hebben, zonder een opvallende beugel te dragen. Neem contact met ons op voor meer informatie of maak een afspraak voor een intakegesprek.

 • Een stralend en recht gebit, zonder dat anderen zien dat u een beugel draagt
 • De nagenoeg onzichtbare Invisalign is op ieder moment uit te nemen en te reinigen
 • We stellen een persoonlijk behandelplan op en geven een duidelijk overzicht van de kosten, zodat u niet voor verrassingen komt te staan
 • De tandartsen van Tandartsen Praktijk BoLo in Amsterdam spreken Nederlands, Engels en Arabisch
 • We maken gebruik van de nieuwste en modernste 3D-technieken voor het maken van de onzichtbare beugel
image00003

De onzichtbare beugel van Invisalign

De onzichtbare beugel van Invisalign is een nieuwe en innovatieve manier voor het rechtzetten van uw gebit. De beugel is een doorzichtig bitje, ook wel aligner genoemd, dat u ongeveer 2 weken draagt. Na 2 weken krijgt u een nieuw bitje, om uw tanden steeds een beetje verder in de goede richting te verschuiven. De onzichtbare beugel wordt op maat gemaakt door middel van 3D-beeldvormingstechnologie. Hoelang u de onzichtbare beugel draagt is afhankelijk van uw persoonlijke behandelplan.

Kosten Invisalign beugel

Gemiddeld liggen de kosten van een Invisalign beugel tussen de € 2.200,- en € 3.000,-. De tarieven zijn echter afhankelijk van verschillende factoren, zoals de duur van de behandeling, het aantal benodigde aligners en het gewenste eindresultaat. De kosten van de Invisalign beugel worden opgenomen in het behandelplan, maar het is mogelijk dat de totale kosten wijzigen als de behandeling wijzigt. Dit gaat uiteraard altijd in goed overleg met u.

Invisalign behandeling bij Tandartsen Praktijk BoLo in Amsterdam West

Bent u benieuwd naar hoe de Invisalign behandeling er bij Tandartsen Praktijk BoLo in Amsterdam West uitziet? We leggen het stap voor stap voor u uit:

1. Intakegesprek met de Invisalign tandarts

Het proces begint met een intakegesprek met de in Invisalign gespecialiseerde tandarts. Tijdens het gesprek bespreken we uw wensen en verwachtingen, maken we röntgenfoto’s en een digitale scan van de huidige situatie van uw gebit en stellen we een behandelplan op. We vertellen u graag over de behandeling, de kosten en de duur van de Invisalign behandeling.

2. Start behandelplan

Gaat u akkoord met het opgestelde behandelplan? Dan starten we de Invisalign behandeling op de afgesproken datum. Tijdens de eerste afspraak maken we een gebitsafdruk, die we gebruiken om de Invisalign beugel mee te maken en het eindresultaat mee te vergelijken. We maken direct de eerste paar onzichtbare beugels, die u ongeveer om de week vervangt. Zo werken we stapsgewijs naar een prachtig eindresultaat.

3. Plaatsing van de Invisalign beugel

Wanneer uw Invisalign beugel klaar is voor plaatsing, neemt de tandarts contact met u op. U komt dan langs in onze praktijk in Amsterdam West om de Invisalign te passen. Tijdens de afspraak leggen we u uit hoe u de beugel in en uit doet en hoe u hem goed schoonmaakt en -houdt. U krijgt ook de kans om vragen te stellen over het plaatsen van de beugel. Zit de beugel goed? Dan start de eerste periode van uw behandeling. Na ongeveer 2 weken wisselt u van bitje.

4. Periodieke controle

Tijdens het opstellen van het behandelplan spreken we af na hoeveel weken u langskomt voor een periodieke controle. De periode om van bitje te wisselen zit tussen de 10 tot 14 dagen. Wanneer u langskomt voor de controle verschilt per behandelplan. We controleren of de beugel goed zit, er verbetering te zien is en of de behandeling volgens plan verloopt. Indien nodig passen we het behandelplan aan.

5. Nabehandeling en nachtbeugel

Na afloop van het behandelplan volgt de nabehandeling. Om er zeker van te zijn dat uw rechte gebit ook recht blijft, krijgt u een nachtbeugel. De kosten van de nachtbeugel zitten bij het behandelplan inbegrepen, dus u hoeft hier niet extra voor te betalen. De nachtbeugel schuift u, net zoals de Invisalign beugel, over uw tanden heen om ze op hun plek te houden.

Vergoeding zorgverzekeraar

Voor een vergoeding van uw zorgverzekeraar heeft u een aanvullende orthodontieverzekering nodig. Vaak wordt de behandeling niet vergoed, omdat het gezien wordt als een cosmetische behandeling. Heeft het dragen van de beugel een medisch doel? Dan wordt hij mogelijk wel vergoed. Neem contact op met uw zorgverzekeraar om te controleren of de Invisalign beugel wordt vergoed.

Voordelen van Invisalign

Het dragen van een Invisalign beugel brengt veel voordelen met zicht mee. We zetten ze voor u op een rijtje:

 • De behandeling is vrijwel pijnloos
 • Bereik snel en effectief een recht gebit
 • Een Invisalign is geschikt voor zowel jongeren als volwassenen
 • Doordat de beugel transparant is, is hij zo goed als onzichtbaar
 • De beugel is uitneembaar en zit comfortabel
 • U maakt de beugel eenvoudig schoon met uw tandenborstel en wat water
 • Na de behandeling zijn uw tanden eenvoudiger te poetsen
 • U mag eten wat u wilt, omdat de beugel uitneembaar is
 • Doordat de beugel geen metaal bevat, heeft hij geen scherpe haakjes of slotjes
 • Het dragen van de Invisalign heeft geen impact op uw dagelijks leven

Resultaat van een Invisalign beugel

De resultaten van een Invisalign beugel gaan verder dan alleen het rechtzetten van uw tanden. Denk bijvoorbeeld aan het vergroten van uw zelfvertrouwen, omdat u weer een stralend gebit heeft. Daarnaast maakt een recht gebit tandenpoetsen eenvoudiger. Zo wordt uw stralende lach niet alleen aantrekkelijker, maar ook hygiënischer. Een schoon gebit voorkomt problemen als gaatjes, ontstoken tandvlees en andere (ernstige) complicaties. Wilt u meer weten over de Invisalign beugel en de bijkomende voordelen van de behandeling? Neem dan contact met ons op via de onderstaande buttons.

Wat zeggen onze patiënten?

Veelgestelde vragen over de Invisalign beugel

Hieronder leest u de veelgestelde vragen over de Invisalign beugel. Staat uw vraag er niet tussen of wilt u meer weten over de onzichtbare beugel? Neem dan contact met ons op of kom langs in onze praktijk in Bos en Lommer, Amsterdam West.

Doet het dragen van een Invisalign beugel pijn?

De eerste paar dagen kan het dragen van de Invisalign wat onwennig voelen. Ook voelt u misschien een drukkend gevoel op de tanden. Dit komt omdat uw tanden zich aanpassen aan de vorm van de aligner, zodat ze zich in de juiste richting verplaatsen. Dit gevoel trekt na een aantal dagen weg.

Hoelang duurt de Invisalign behandeling?

Het verschilt per persoon en per behandelplan hoelang een Invisalign behandeling duurt. Uw tandarts kijkt naar uw huidige situatie en het gewenste resultaat. Op basis van die informatie krijgt u een indicatie van de duur van de behandeling.

Hoe vaak wissel ik van Invisalign beugel?

Hoe vaak u van Invisalign aligner wisselt, is afhankelijk van uw behandelplan en de snelheid waarmee uw tanden zich aanpassen aan de beugel. In de meeste gevallen wisselt u iedere 7 tot 10 dagen van aligner.

Wanneer mag ik de beugel uitdoen?

U doet de beugel uit wanneer u gaat eten en/of drinken. Doet u dit niet? Dan bestaat de kans dat de beugel verkleurt en zo niet meer onzichtbaar is. Ook is het vele malen hygiënischer om uw beugel uit te doen wanneer u gaat eten, zodat er geen etensresten achterblijven tussen de beugel en uw tanden.

Is een Invisalign beugel geschikt voor iedereen?

Tijdens het intakegesprek kijkt de tandarts of een Invisalign beugel geschikt is voor uw gebit. Heeft u een spleetje tussen uw tanden of staan uw tanden voor of achter elkaar geschoven? Dan is een onzichtbare beugel van Invisalign de perfecte oplossing. In sommige andere gevallen verwijzen we u graag door naar een orthodontist.

Hoe reinig ik de Invisalign beugel?

Het reinigen van de Invisalign beugel is erg eenvoudig. Poets hem simpelweg wat tandpasta en uw tandenborstel. Een andere mogelijkheid is om de beugel schoon te maken met vloeibare zeep. Zorg er dan wel voor dat er geen zeepresten op de beugel achterblijven.

Waarom kiezen voor een Invisalign in plaats van een blokjesbeugel?

Wanneer u rechte tanden wilt hebben maar niet wilt dat anderen zien dat u een beugel draagt, kiest u voor een onzichtbare beugel van Invisalign. Daarbij is de Invisalign beugel uitneembaar en heeft u geen last van blokjes, haakjes of elastiekjes, wat bij een blokjesbeugel wel het geval is.

Afspraak maken voor een beugel van Invisalign in Amsterdam

Wilt u direct een afspraak maken voor een beugel van Invisalign in Amsterdam? Neem dan contact met ons op of maak online een afspraak voor een intakegesprek. We zijn bereikbaar via e-mail, telefoon, WhatsApp of onderstaand contactformulier. Stuur ons een bericht en we plannen zo spoedig mogelijk een afspraak voor u in.