Kindertandarts Amsterdam

Op zoek naar een kindertandarts in Amsterdam West? Bij Tandartsen Praktijk BoLo besteden we graag extra zorg en aandacht aan het gebit van uw kinderen, zodat ze een gezond gebit krijgen en behouden. Onze behandelingen zijn kindvriendelijk en we leggen graag in begrijpbare taal uit wat we gaan doen, zodat u en uw kind niet voor onprettige verrassingen komen te staan. Het is tenslotte van groot belang dat een bezoek aan de tandarts voor een kind leuk is én leuk blijft. U kunt uw kind eenvoudig inschrijven bij de kindertandarts in Amsterdam West of neem contact met ons op via de onderstaande buttons.

  • Gespecialiseerde kindertandarts inAmsterdam West
  • Bij Tandartsen Praktijk BoLo is het hele gezin welkom
  • Extra tijd en aandacht om uw kind gerust te stellen
  • Een bezoek aan de kindertandarts is een leuke ervaring

Tandartsbehandelingen voor kinderen

Bij Tandartsen Praktijk BoLo in Amsterdam West passen we onze tandartsbehandelingen voor kinderen zodanig aan dat we alle aandacht en tijd kunnen schenken aan een prettige ervaring. Onze kindertandartsen maken gebruik van een kindvriendelijke aanpak en ontnemen alle zorgen en angsten die uw kind heeft. We volgen specifieke trainingen omtrent tandheelkundige behandelingen voor kinderen en patiënten met angst voor de tandarts, waardoor we veel kennis en ervaring hebben met het creëren van een veilige en vertrouwde omgeving. Daardoor stellen we uw kind gerust en is het mogelijk het melkgebit goed te controleren en reinigen.

Behandeling van het melkgebit

Het is belangrijk om het melkgebit van uw kind goed te behandelen en onderhouden. Oefen daarom samen met uw kind het tandenpoetsen en leg uit waarom het zo belangrijk is dat ze hun tandjes twee keer per dag schoonmaken. Naast dat het erg vervelend is om gaatjes te hebben, is het van belang dat de melktanden en -kiezen in de mond blijven zitten tot het blijvende gebit doorkomt. Wanneer het melkgebit (te) vroeg verloren gaat kan dit leiden tot een scheefstaand blijvend gebit en is het dragen van een beugel haast onvermijdelijk. Onze kindertandarts in Amsterdam West controleert en reinigt het gebit van uw kind grondig, zodat hij gezond en sterk blijft. Een schoon en hygiënisch melkgebit draagt ook bij aan een prettige behandeling en dus een positieve tandartservaring voor uw kind.

Het eerste bezoek aan de kindertandarts

Veel ouders vragen zich af wanneer het tijd is voor het eerste bezoek aan de kindertandarts. De leeftijd is geheel afhankelijk van het doorkomen van het eerste tandje van uw kind. We adviseren daarom om een halfjaarlijkse controle in te plannen vanaf het moment dat het gebit doorkomt. Weet u niet zeker of het gebit van uw kind toe is aan een periodieke controle? Maak dan een afspraak voor een intakegesprek, zodat we samen de ontwikkeling van het gebit van uw kind kunnen beoordelen.

Kosten kindertandarts Amsterdam

Over de kosten van de kindertandarts in Amsterdam hoeft u zich niet druk te maken. Tandartsbehandelingen voor kinderen tot 18 jaar oud zijn namelijk opgenomen in alle basiszorgverzekeringen. Dit houdt in dat tandartsbehandelingen voor uw kind(eren) volledig worden vergoed en u hier niets voor hoeft te betalen. Heeft u desondanks toch nog vragen over de kosten en vergoeding van de kindertandarts? Neem dan contact op met uw verzekeraar.

Kindertandarts Amsterdam West

Kom langs in onze praktijk in Amsterdam West en maak kennis met onze vriendelijke kindertandarts. U vindt ons aan de Karel Doormanstraat 111E in Bos en Lommer, Amsterdam. We zijn eenvoudig bereikbaar met de auto, de fiets en het openbaar vervoer. Tramhalte Karel Doormanstraat, bushalte De Rijpgracht en bushalte Charlotte de Bourbonstraat bevinden zich op slechts een minuut lopen van de praktijk. We zijn van maandag t/m vrijdag geopend van 08:30 – 17:00 uur en op zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur.

Voor meer informatie over de kindertandarts of direct inschrijven neemt u contact met ons op via telefoon, e-mail of onderstaand contactformulier. Heeft u een spoedgeval? Neem dan direct contact op met de spoedtandarts. We verwelkomen u en uw kind graag in onze kindvriendelijke praktijk in Bos en Lommer.