Spoed tandarts Amsterdam

Heeft u een spoedtandarts in Amsterdam nodig? Bij acute pijn of ernstige problemen met uw gebit maakt u een spoedafspraak bij Tandartsen Praktijk BoLo in Amsterdam West. We reserveren iedere dag tijd in onze planning voor binnenkomende spoedgevallen, dus u hoeft nooit lang te wachten. Weet u niet zeker of uw klacht met spoed behandeld moet worden? Neem dan contact met ons op via de onderstaande buttons om uw situatie te bespreken of lees hieronder meer over spoedbehandelingen.

  • Snel van uw pijn af
  • Nederlands-, Arabisch- en Engelssprekende spoedtandartsen
  • Spoedtandarts in Amsterdam voor patiënten en niet-patiënten
  • Reguliere tarieven voor spoedgevallen

Spoedtandarts in Amsterdam West voor iedereen

Tandartsen Praktijk BoLo is een spoedtandarts in Amsterdam voor iedereen, of u nu patiënt bij ons of bij een andere praktijk bent. Indien u niet bij ons staat ingeschreven, dient u zich te identificeren. Na de spoedbehandeling krijgt u een factuur van ons mee, om de behandeling bij uw zorgverzekering te declareren.

Maak een afspraak met de spoedtandarts

Bij ernstige klachten en/of pijn maakt u een afspraak met de spoedtandarts. Spoedklachten delen we in drie categorieën in: lichte spoedgevallen, spoedgevallen en acute spoedgevallen. Bekijk het overzicht hieronder. Weet u niet zeker of we uw klachten als spoed beschouwen? Neem dan contact met ons op om uw klachten te bespreken. We zijn ook eenvoudig bereikbaar via WhatsApp.

Acute spoedgevallen

Bij acute spoedvallen dient u direct contact op te nemen met de spoedtandarts.

  • Een losse, afgebroken of uitgevallen kies of tand als gevolg van een ongeval (trauma)
  • (Na)bloedingen na het laten trekken van een kies of tand
  • Gezwollen wang(en) door een ontsteking, in combinatie met koorts en moeite met slikken

Spoedgevallen

  • Onbedwingbare pijn na het laten trekken van een kies of tand
  • Pijn aan de kaak(gewrichten) na een behandeling
  • Zenuwpijn
  • Kiespijn door een gaatje
  • Ontstekingen in de mond

Lichte spoedgevallen

  • Een uitgevallen vulling of kroon
  • Een te hoge vulling
  • Scherpe randen aan uw gebit die uw tong of wang beschadigen
  • Loszittend of uitstekend spalkje van een beugel die uw tong of wang beschadigt

Veelgestelde vragen over de spoedtandarts

Lees hieronder de veelgestelde vragen over de spoedtandarts van Tandartsen Praktijk BoLo in Amsterdam. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.

Wanneer ga ik naar de spoedtandarts in Amsterdam West?

In het geval van acute pijn of klachten neemt u direct contact op met uw spoedtandarts in Amsterdam. Wanneer de pijn of klachten uw dagelijkse bezigheden vermoeilijken, wilt u er natuurlijk zo spoedig mogelijk vanaf zijn. We verhelpen uw klachten graag, ook als u (nog) geen patiënt bij ons bent. In spoedgevallen neemt u telefonisch contact met ons op.

Welke behandelingen worden niet beschouwd als spoed?

Hoewel alle klachten vervelend zijn, beschouwen we ze niet allemaal als een spoedgeval. Heeft u pijnklachten die al langer spelen en bij ons bekend zijn? Maak dan een reguliere afspraak, maar vermeld wel wat er aan de hand is. We helpen u dan zo spoedig mogelijk. Ook voor klachten als tandsteen, gebitsslijtage of losse of beschadigde facings maakt u een normale tandartsafspraak.

Wat kost een behandeling bij de spoedtandarts?

Een behandeling van de spoedtandarts kost evenveel als een reguliere tandartsbehandeling. Staat u (nog) niet als patiënt bij ons ingeschreven? Dan dient u de kosten voor de behandeling ter plekke te betalen. U ontvangt van ons een factuur, waarmee u de kosten kunt declareren bij uw zorgverzekeraar.

Is de spoedtandarts ’s nachts beschikbaar?

De spoedtandarts van Tandarts Praktijk BoLo is beschikbaar tijdens de openingstijden. Van maandag t/m vrijdag is de praktijk geopend van 09.00 tot 17.00 uur. Buiten onze openingstijden kunt u ons via Whatsapp bereiken.

Wat moet ik doen wanneer mijn tand eruit is?

Wanneer uw tand er onverhoopt uit is, volgt u de volgende stappen:

  1. Houd de tand bij de kroon vast. Wanneer u de tand bij de wortels vastpakt, is de kans zeer klein dat we hem terug in de kaak kunnen plaatsen. Maak de tand schoon met speeksel of met melk. Gebruik geen water of andere middelen om de tand te reinigen. Dit beschadigt de levende cellen van het wortelvlies, waardoor de tand het mogelijk niet overleeft.
  2. Indien mogelijk, plaatst u de tand terug in de kaak. Wanneer dit niet lukt, houd de tand dan vochtig door hem in uw wangplooi of in een glas melk te plaatsen.
  3. De tand mag niet uitdrogen, omdat hij dan niet meer bruikbaar en terug te zetten is. Zorg ervoor dat de tand niet langer dan een half uur droog is en ga direct naar de (spoed)tandarts.
  4. Is (een deel van) uw tand afgebroken als gevolg van een ongeluk en heeft u geen acute medische hulp nodig? Bel dan direct de spoedtandarts om uw gebit te herstellen. Indien u de afgebroken tand vindt, bewaar hem dan in uw mond of in een glas melk om hem vochtig te houden. De spoedtandarts plaatst de tand terug of herstelt hem met een composietvulling, zoals in het voorbeeld hieronder.

Tand afgebroken na een ongeluk (trauma)?

Wanneer er een stuk(je) van een tand is afgebroken maak dan een afspraak met onze tandarts. Neem het afgebroken deel van de tand, wanneer u het terug kan vinden, altijd mee. Bewaar het stukje tand in uw mond (onder de tong) of in een beetje melk, zodat het niet uitdroogt. Soms kan het stukje worden teruggeplaatst en anders wordt de tand hersteld met witte vulling (composiet).

Werk van tandarts M. B. Aldeiri

Meer informatie over de spoedtandarts in Amsterdam

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de spoedtandarts in Amsterdam? Neem dan contact met ons op via e-mail, telefoon, WhatsApp of onderstaand contactformulier. Betreft het een spoedgeval? Bel ons dan direct om een spoedafspraak te maken.